Spelletjes voor 2 personen? Dit is mijn top 5

spelletjes voor 2 personen
Spelletjes voor 2 personen – top 10

Spelletjes voor 2 personen zijn altijd lastig te vinden en zeker als ze ook nog in je koffer moeten passen. De meeste spelletjes zijn vanaf 3 personen of zijn echt een stuk minder leuk met zijn tweeën, maar niet getreurd, ik heb de 5 leukste spelletjes voor 2 personen op een rijtje gezet.

Top 5 spelletjes voor 2 personen

Qwixx

2-5 spelers – ± 15 minuten speeltijd

Met qwixx dobbel je met 6 dobbelstenen en verzamel je punten met de ogen die je gooit. De punten vul je in op de score blad en wie aan het eind de meeste punten heeft wint. 

Het leuke aan qwixx is dat je niet op je beurt hoeft te wachten om te spelen, je mag namelijk ook worpen van je medespeler(s) meetellen! Ook voor de strategische speler een leuk spel, hoe je je punten invult is namelijk helemaal aan jou en er zijn hele strategieën op los te laten. 

Enjoy!

Fluxx 

2-6 spelers – ± 5 tot 30 minuten speeltijd

Fluxx is echt mijn all-time favorite. Elke keer dat je het spel speelt is het anders, er zijn namelijk geen regels. 

Aan het begin van het spel leg je de twee start kaarten op tafel en zo begint het. Elke beurt kunnen de regels veranderen door de kaarten die gespeeld worden. Er zijn 5 verschillende kaarten in het spel: nieuwe regels, acties, keepers, en doelen.  De doelkaarten bepalen hoe er gewonnen kan worden, maar ook deze kunnen in de loop van het spel veranderen. 

Zin in een ever-changing spelletje waar je dus jaren mee zoet bent, dan is dit het spel!

Fluxx

Beverbende

2-6 spelers – ± 20 minuten speeltijd

Houd je van tactiek en geheugenspelletjes? Dan is beverbende voor jou.  Elke speler begint met 4 gedekte kaarten, je weet dus niet wat je in je bezit hebt.  Het doel van het spel is om zo min mogelijk punten te verzamelen. Elke beurt mag je een van je kaarten wisselen voor een kaart uit de open pot, ligt er bijvoorbeeld een lage kaart, dan kun je die ruilen tegen een van je eigen kaarten. Je mag alleen je eigen kaart niet bekijken.  Je kunt er ook voor kiezen om een kaart van de dichte stapel te pakken, deze mag je bekijken. Dit kan een speciale kaart zijn, bijvoorbeeld dat je mag spieken in je eigen kaarten. Zo kom je er achter hoeveel punten je hebt. Denk je dat jij het laagste aantal punten hebt, dan roep je ‘laatste ronde’. Elke speler mag nog een beurt spelen en daarna worden de punten geteld. 

Een tactisch geheugen spel dus! Lijkt het je wat? 

Regenwormen

2-7 spelers – ± 20 minuten speeltijd

Regenwormen is een snel spelletjes wat je tussendoor kunt spelen maar waar je je ook de hele avond in kan verliezen.  Het doel van het spel is om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. Dit doe je door te dobbelen, je dobbelt met 8 dobbelstenen en elke keer dat je gooit mag je hetzelfde aantal ogen wegleggen, je mag vervolgens met de overige dobbelstenen doorgooien. Het is wel belangrijk dat je ook een regenworm dobbelt, anders mag je je dobbelstenen niet in wisselen voor een steen. 

Heb je zo hoog mogelijk gegooid, dan mag je de steen pakken met het aantal ogen wat je hebt verzameld, aan deze steen zijn regenwormen gekoppeld, wie aan het eind de meeste regenwormen op zijn stenen heeft, heeft gewonnen!

Iets voor jou?

UNO

2-10 spelers – ± 15 minuten speeltijd

UNO wie kent het niet? Je start met 7 kaarten en degene die het eerste van zijn kaarten af is, wint. Vergeet alleen niet UNO te roepen bij je laatste kaart. 

UNO is niet altijd even goed voor de vriendschap, je winst gaat altijd ten kosten van de ander. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk van je kaarten af te zijn, je maakt het de ander moeilijk door deze persoon zoveel mogelijk kaarten te geven met pest kaarten, of beurten te ontnemen. Klaar met je vriendschap maar wel zin in een leuk spel, UNO is the game for you

2 gedachten over “Spelletjes voor 2 personen? Dit is mijn top 5”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: