Citytrip Sint Petersburg: Mijn favorieten

City Trip Sint Petersburg Hermitage

Sint Petersburg, je hebt er vast al eens van gehoord, een grote Russische stad met veel Europese invloeden. De hermitage komt je vast bekend voor of misschien heb je weleens gehoord van het nationaal Russisch ballet. 


Toch haalt Rusland, of in dit geval Sint Petersburg, maar weinig bucketlists en dat is echt enorm zonde. Want Rusland is een enorm veelzijdig land, met een veel geschiedenis en een rijke cultuur. Sint Petersburg is een goed begin punt als je niet helemaal uit je comfort zone wilt stappen.

Waarom een citytrip naar Sint Petersburg de moeite waard is

 1. De Hermitage
  Misschien wel de voornaamste reden dat de meeste mensen Sint Petersburg bezoeken: de Hermitage. De hermitage is een enorm museum waar je ook veel Nederlandse kunstenaars kunt bewonderen, de hermitage heeft namelijk de grootste collectie Nederlandse schilderijen ter wereld. 

  Maar ook als je niet perse van kunst houd is de hermitage het bezoeken waard. Het paleis alleen al is bewonderenswaardig.  
 2. Architectuur, cultuur en geschiedenis
  Het maakt niet uit waar je kijkt, Sint Petersburg is een lust voor het oog. Op elke hoek van de straat vind je de mooiste gebouwen, hekwerken of paleizen. 

  Sint Petersburg doet veel denken aan historische Europese steden, zoals Parijs of Rome. Dit komt door de rijke geschiedenis van de stad. In 1703 werd Sint Petersburg officieel een stad benoemd door Tsaar Peter de Grote. Tsaar Peter de Grote had een grote liefde voor Parijs en andere Europese steden en de inspiratie voor Sint Petersburg kwam dan ook daar vandaan.

  Leuk feitje: de naam Sint Petersburg is niet altijd de naam van de stad geweest. In de begin jaren heette de stad Saint Peter, later Petrograd en Leningrad. In 1991 kreeg de stad pas de naam zoals wij deze nu kennen. 
 3. Prachtige paleizen 

  Het maakt niet uit waar je heen gaat in de stad, maar paleizen zal je zien. Wij bezochten de hermitage wat onderdeel is van het winter paleis. We namen ook een kijkje in het Peterhof, net buiten de stad. Maar ik geloof dat het niet uit maakt welk paleis je bezoekt, ze zijn allemaal prachtig. Ik kreeg een beetje Sisi vibes, de paleizen zijn prachtig, sprookjesachtig en vertellen elk hun eigen verhaal.
 4. Unieke stad

  St. Petersburg is naar mijn idee echt best of both worlds, geschiedenis, cultuur en invloeden van overal ter wereld komen bij elkaar en maken Sint Petersburg echt een fantastische stad!

  Rusland is een enorm groot land en ik heb er maar een heel klein stukje van gezien, maar het smaakt absoluut naar meer en ik ben zo benieuwd naar wat voor een prachtige natuur, steden en avonturen Rusland nog meer te bieden heeft!

Wil je zelf Sint Petersburg bezoeken? Check dan eerst wat je aan visums nodig hebt. Wij boekten een boottrip vanaf Helsinki en waren op deze manier uitgezonderd van een verplicht visum. 

Mijn favoriete activiteiten in Sint Petersburg

Bezoek het nationaal Russisch Ballet

Je kan niet naar Rusland zijn geweest zonder een bezoek aan het nationaal Russiche ballet. Wij bezochten, hoe kan het ook anders, het zwanenmeer. 

De voorstelling vond plaats in het winterpaleis en alleen dat al was een ervaring op zich. Reserveer wel van te voren, zodat je zeker weet dat je een (goede) plek hebt!

Boek hier je tickets!

Savior on the spilled blood

Deze prachtige orthodoxe kerk is echt de moeite waard. De architectuur is ongekend en zien wij eigenlijk nooit in het westen van Europa. De kleuren zijn fantastische en de gouden accenten maken de kerk extra bijzonder. Ook de binnenkant is bijzonder mooi gedecoreerd. 

Vanaf €50 boek je een private tour!

De hermitage

Ook als je niet van kunst houd is de hermitage een bezoek waard. Ik zelf zou ook niet snel kiezen voor een museum waar vooral oude schilderijen worden getoond, maar de hermitage is wel een uniek museum.  Ze zeggen dat maar 1% van de kunst die de hermitage bezit word getoond, en zelfs als je dat allemaal wilt zien ben 365 dagen per jaar bezig, 27 jaar lang!! Dat zegt wel iets over de immensiteit van het museum en voor mij reden genoeg voor een bezoek!

Boek hier je walking tour tickets!

Peterhof

Of ook wel het Russische Versailles genoemd werd gebouwd door Peter de Grote in 1709. Het paleis is omringd door prachtige tuinen en ligt aan het water. Het paleis ligt buiten de stad maar is absoluut het bezoeken waard. 

Wij bezochten het paleis in de winter, wat mooi was, maar als je kan kiezen zou ik voor het voorjaar of de zomer kiezen, dan staan de fonteinen aan en de  tuin mooi in bloei.

Koop je entree tickets online!

Opwarmen met vodka

Je bent in Rusland, of je bent het niet. De lokale drank mag dan ook niet overgeslagen worden. Sterker nog, ik denk dat je er niet aan ontkomt. Dus zijn je vingertoppen bevroren en voel je je tenen niet meer? Do as the Russians do, en neem een slok.

Hermitage Sint Petersburg

Veel gestelde vragen over Sint Petersburg

Hoe heette sint Petersburg vroeger?

Sint Petersburg is niet altijd de naam van de stad geweest. In de begin jaren heette de stad Saint Peter, later Petrograd en Leningrad. In 1991 kreeg de stad pas de naam zoals wij deze nu kennen. 

Hoeveel dagen in Sint Petersburg?

3 tot 5 dagen om de stad goed te kunnen zien. Wil je veel van de hermitage zien? Tel dan de dagen dat je het museum bezoekt er bij op.

Hoe duur is Sint Petersburg?

Ik vind Sint Petersburg niet erg duur, de prijzen voor eten en drinken zijn goed te doen. De extra activiteiten kunnen wel prijzig zijn. Houd rekening met 60 à 80 euro per persoon per dag.

Wat is de hoofdstad van Rusland?

Moskou is de hoofdstad van Rusland

Wat kost een reis naar Sint Petersburg?

Ga uit van 60 à 80 euro per persoon, per dag.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: