5 dingen die je moet weten voordat je naar Egypte reist

Piramides van Giza

1. Je kunt hier veilig reizen, ook zonder georganiseerde tour.  

Als je iemand verteld dat je naar Egypte gaat zijn de eerste reactie meestal: is dat wel veilig of, doe je voorzichtig. Zelfs als je googled naar reisverhalen of tips is dit het eerste wat je leest. Iedereen raad je aan om een georganiseerde tour te doen of op een resort te verblijven, maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen, dat hoeft echt niet. Egypte is veilig. 

Wij hebben 3 weken zelfstandig rondgereisd en dit was prima te doen. We maakte vooral gebruik van lokale taxi’s voor langere afstanden of vlogen met een binnenlandse vlucht naar een verdere bestemming. Als je exact wilt weten hoe we hebben rondgereisd check dan deze blog. 

2. Zorg altijd voor voldoende water 

Egypte is heet! Zorg dat je altijd voldoende water bij je hebt, ook al je denkt dat je niet veel in de zon zult zijn. De zon is genadeloos en voor je het weet heb je een zonnesteek of uitdrogingsverschijnselen.  Ga er vanuit dat je tussen de 4 en 6 liter water drinkt op een dag! 

Lokale Souk

3. Bereid je voor op hasslers

Ga je naar markten of populaire toeristische plekken? Bereid je dan voor op mensen die je alles willen verkopen en met ‘nee dankje’ geen genoegen nemen.  Over het algemeen zijn de mensen in Egypte heel vriendelijk maar op plaatsen waar veel toeristen komen kunnen ze echt vervelend zijn. Als je je er op voorbereid scheelt het al de helft van de irritatie. 

Tip: geef het weinig aandacht, zeg 1x nee bedankt en loop door. Hoe meer je blijft reageren (ook met nee) hoe meer ze blijven praten. 

4. Support geen dierenmishandeling

Dieren gebruiken voor toeristische doeleinden is naar mijn idee nooit oké. Maar zeker niet als de dieren slecht behandeld worden. In Egypte is er veel minder respect voor dieren dan wat wij in Nederland gewend zijn. Maak dan ook geen gebruik van de diensten als kamelen ritjes of de paardentaxi. 

Naast dat je dierenmishandeling steunt als je dit wel doet, word je ook vaak opgelicht. Paardentaxi’s geven van te voren een prijs aan maar dwingen je vervolgens veel meer te betalen. 

5. Er word binnen gerookt

Ik vind dit een van de meeste smerige dingen ooit, maar bereid je er op voor. In Egypte roken ze binnen, overal! Ook als er staat dat het niet mag. Te smerig. Vraag daarom ook altijd een rookvrije kamer aan bij je boeking. 

Medinet Habu Tempel

Als eerste op de hoogte zijn?

1 gedachte over “5 dingen die je moet weten voordat je naar Egypte reist”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: