Mijn favoriete reis essentials

Reis essentials

Reis essentials, iedereen heeft zijn eigen spulletjes die per se mee moeten als je een trip(je) gaat maken. Zo ook ik. Mijn favoriete zijn vooral praktisch en als ik ze vergeet kan ik oprecht een beetje chagrijnig zijn.

Hier zijn mijn favorieten!

Reis essential 1: Shampoobars

Shampoo bars bestaan nog niet zo heel lang, maar winnen in populariteit. Het fijne aan de shampoo bars vind ik is dat ze (micro)plastic vrij zijn. Beter voor het milieu en je haar. Ik gebruik ze zowel op reis als thuis. 

Als je met alleen handbagage reist zijn shampoo bars helemaal top. Je hebt namelijk gelijk minder vloeistoffen in je tas. 

En wat betreft het gebruik, de shampoo bars schuimen goed en mijn haar word er heerlijk fris en schoon van. Ik gebruik vooral de shampoo bars van Nature Box, maar zo nu en dan wissel ik wel eens wat af. Tot nu toe vind ik de shampoo bars van Nature Box het fijnst, ze ruiken lekker, schuimen goed en blijven redelijk stevig. Sommige shampoo bars worden na een tijd gebruiken zacht of brokkelen uit elkaar. 

Reis essential 2: Baby doekjes

Ook pre-covid had ik altijd al vochtige doekjes in mijn tas, maar nu zeker. Babydoekjes zijn echt een uitkomst. Of je nu in een bus zit voor een ellendig lange busreis, het vliegtuig of gewoon door een stadje dwaalt. Vochtige doekjes komen áltijd van pas.

Reis essential 3: Oordopjes en een ooglapje

Oordopjes en ooglapjes kunnen lifesavers zijn als je op reis bent. Als je on a budget reist weet je nooit helemaal zeker of de accommodatie wel aan je verwachtingen voldoet en dan kunnen deze essentials zo maar eens handig uitkomen.  

Zo hoef je je nooit druk te maken om je snurkende buurman in je hostel kamer, of het feit dat je kamer aan een mega drukke weg ligt. 

Ook tijdens de reis komen oordopjes en ooglapjes vaak goed van pas, zo kun je toch een paar uurtjes slaap pakken in het vliegtuig of de bus. 

Ik gebruik altijd deze oordopjes van ohropax, je kunt ze namelijk kneden zodat ze goed blijven zitten.

Reis essential 4: Noise-canceling headphones

Deze kunnen wel in het rijtje van de oordopjes. Een uitkomst voor lange vluchten waar het geruis van het vliegtuig je wakker houdt.  Zet een rustgevend muziekje op, of een podcast waar je van in slaap valt en je tukt zo een paar uurtjes weg.

Vanaf €69 euro heb je er al een! 

Reis essential 5: Spelletjes

Dit is een must. Ik hou van spelletjes en ik neem er dan ook het liefst een paar mee. Er zijn tal van kleine spelletjes die je makkelijk mee kunt nemen in je handbagage, backpack of koffer. 

Ik schreef al eerder een blog over spelletjes op reis, hier lees je mijn favoriete spelletjes voor 2 personen

Reis essential 6: Camera

Om de mooiste plaatjes te schieten gaat mijn camera altijd mee. Ik maak ook veel foto’s met mijn iPhone maar tegen de kwaliteit van een camera kan mijn telefoon (nog) niet op. 

Ik gebruik de canon EOS M50, vraag mij er vooral niet teveel over want ik ben geen expert, ik weet hoe ik de waarde moet instellen en aanpassen, hoe ik foto’s kan bewerken maar een echte fotograaf ben ik niet. Wil je meer leren over reizen en fotografie, lees dan deze blog van Matthijs, over reizen met je camera. 

Reis essential 7: Wereldstekker

Een beetje reiziger kent hem wel, de wereldstekker. Helaas hebben we niet overal ter wereld dezelfde stopcontacten en dan komt een wereldstekker goed van pas. 

Je hebt veel verschillende soorten wereldstekkers, zo heb je wereldstekkers die een apart stuk hebben voor elk land, of wereldstekkers die je kunt draaien naar de juiste output. 


Twee jaar geleden kocht ik deze wereldstekker van SKROSS en eerlijk, dit is echt een top ding. Zo heb je alle stekkers voor de hele wereld altijd bij de hand in een klein compact pakketje. Hij is wat aan de prijzige kant, maar hij is het waard.

Ik kocht ongeveer om het jaar een nieuwe wereldstekker omdat ze dan kapot waren of ik toch net een andere nodig had voor het land waar ik naartoe ging. De SKROSS heb ik inmiddels 2 jaar en gaat komend jaar gewoon weer mee op reis. 

Reis essential 8: VPN

Om overal ter wereld veilig gebruik te kunnen maken van het internet gebruik ik een VPN. Met een VPN (virtual private network) zet je een beveiligde verbinding op met jouw telefoon of laptop naar het lokale netwerk. Je kunt er ook voor kiezen om het te laten lijken alsof jouw telefoon of laptop in een ander land is. Zo kun je bijvoorbeeld netflixen alsof je thuis bent, zonder dat je vervelende meldingen krijgt dat je niet in de juiste regio bent of zelf helemaal niet kunt kijken. 

Daarnaast is een VPN ook een extra beveiliging, zo kun je je bankzaken gewoon regelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand je gegevens kan in zien via het WiFi netwerk. 

Via ATLAS VPN kun je een abbonement afsluiten, zo kun je overal veilig internetten, al vanaf €1,17 per maand! Oh en bevalt het niet, dan krijg je gewoon je geld terug.

Trouwens, een VPN is ook handig met het boeken van tickets. Ticket prijzen kunnen van land tot land verschillen. Stel je VPN in alsof je in een ander land bent en check dan de prijzen nog eens 😉 

Reis essential 9: Powerbank

Ik denk dat ongeveer elke millenial weleens heeft gehoord van een powerbank. Ideaal voor lange busritten, vliegreizen of als je even niet in de buurt bent van een stopcontact.  Ik gebruik mijn powerbank (deze!) voor al voor het opladen van mijn telefoon of e-reader.  Zeker fijn als je bijvoorbeeld ‘s avonds laat in een onbekend land aankomt, dan kan je met een opgeladen telefoon toch net even Google Maps checken of je hotel bellen.

Reis essential 10: een boek of e-reader

Wat eigenlijk ook nooit ontbreekt in mijn tas is een boek of e-reader. Het liefst lees ik gewoon een hardcopy boek, maar als je langere tijd op reis gaat is een e-reader heel fijn. Zo hoef je niet met zware boeken te sjouwen en als je boek uit is, kies je zo uit de leukste nieuwste boeken. 

Ik heb deze kobo e-reader en ben er heel erg blij mee. Maar voor een paar tientjes koop je er al een!

boeken

Hoe gaat het mee?

Ik vind het fijn om met een compacte maar wel praktische tas te reizen. Als handbagage tas gebruik ik eigenlijk altijd mijn tassen van Rains. Ik heb er twee, een kleinere en een grotere. De grotere is ook fijn als je bijvoorbeeld een lange hike gaat maken, ook top in de jungle van Costa Rica.  


Wat ik het fijne vind aan deze tassen is dat ze volledige waterdicht zijn, zo hoef ik mij nooit druk te maken over mijn laptop of camera. Als ik wat langer op reis ga neem ik eigenlijk altijd ruimbagage mee, dit is mijn backpack en als ik die niet mee neem gaat alles in mijn suitsuit koffer

Geef een reactie

%d