Costa Rica – Corcovado en Drake Bay

Corcovado National Park, een bizar mooie plek waar je je waant in absolute wildernis. We nemen je mee…

Sunset viewpoint drake bay

Tring tring… tringgg… ugh, het geluid van mijn alarm. Zonder mijn ogen te openen druk ik op snooze, om na drie minuten weer dat verschrikkelijke geluid te horen…. trrringggg.. langzaam open ik mijn ogen en merk ik op dat er een zonnestraal door de gordijnen heen glipt. Terwijl ik rustig wakker word hoor ik de vogels fluiten, de ara’s schreeuwen en de apen maken zich druk in de bomen bij mijn hotel. Ik doe de gordijnen open en voel gelijk de warme zon op mijn gezicht. Heel even blijf ik zo staan, starend naar de zee, genietend van de warmte van de zon en het geluid van de natuur. Ik ruik de zilte zeelucht en besef me dat ik in een prachtig zonnig paradijs ben op meer dan 9.000 km van Nederland…

Welkom in Costa Rica!

Een klein land in Centraal-Amerika, ongeveer 1,2 keer zo groot als Nederland en rijk aan ongerepte natuur, twee kustlijnen, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Costa Rica is een van de meest bio diverse landen in de wereld en veel van de flora en fauna die hier voorkomt zie je nergens anders ter wereld. We nemen je mee in ons avontuur, deze keer: Corcovado en Drake Bay

corcovado - drake bay
Toekan – Corcovado National Park

Corcovado National Park en Drake Bay

Costa Rica telt tientallen nationale parken en stuk voor stuk zijn ze anders en bijzonder. Maar voor ons was Corcovado echt de nummer 1. Je waant je in de jungle, de padden zijn onverhard en nergens voel je je zo één met de natuur als hier.  Om Corcovado te bereiken kun je het beste in Drake Bay verblijven. Wij verbleven in een kleinschalig hotel, de eigenaar werkte ook als tourguide in het nationale park en hij kan je alle details vertellen. Wij boekten een tour met hem om het park te bezoeken en kwamen zeker niet bedrogen uit. 

Je vertrekt ‘s ochtends vroeg per boot naar het nationale park, je komt aan op een idyllisch strand en loopt zo de jungle in. Op het strand vond onze gids al gelijk pootafdrukken van een poema of luipaard, dat beloofd wat… De tour duurt ongeveer 5 uur en is elke minuut waard. Ongeveer alle dieren die op ons wensenlijstje stond hebben we gezien; ara’s, tapirs, krokodillen en 4 verschillende apen. Natuurlijk mocht een luiaard ook niet ontbreken en gingen wij tevreden naar huis!

Vanuit Drake Bay kun je ook de onderwaterwereld van Costa Rica ontdekken. Isla del Caño staat bekend om zijn vulkanische landschap en ook onderwater is het prachtig.  Tijdens onze duiken zagen we verschillende rif haaien en een oceanic manta ray, voor de beeldvorming, deze manta ray had een spanwijdte van 5-6 meter. Supervet dus! Meer lezen over duiken in Corcovado, check onze duikblog! (Coming soon)

How to get there

Om naar Corcovado te komen, kun je het beste de TRACOPA bus pakken vanaf San Jose direct naar Sierpe. Wij vonden rondreizen door Costa Rica met TRACOPA goed te doen. Houd er wel rekening mee dat je dus de hele reis met je mondkapje op in de bus zit (soms 6-7 uur)! Het is minder comfortabel en flexibel dan een auto huren, maar wel weer een stuk goedkoper. Om de tickets te kopen kun je de app ‘PASSER’ heel makkelijk gebruiken. Even een account aanmaken en je bespaart jezelf moeite en tijd die je anders in de rij moet staan bij de busstations. 

TRACOPA zet je af naast het restaurant waar de boottaxi vertrekt naar Drake Bay. De boottaxi betaal je direct na het instappen, check van tevoren je aankomsttijd, de boot gaat maar een paar keer per dag. 

Where to stay?

De activiteiten in Corcovado beginnen vroeg in de ochtend, dus een verblijf in Drake Bay is wel zo fijn. Drake Bay is een klein dorpje midden in de natuur. De ara’s en toekans vliegen gewoon rond en tijdens een korte wandeling naar een strandje verderop zagen we een kleine luiaard in een boom hangen. Voor je verblijf is het fijn om in het kleine centrum te zitten. Tussen de restaurants en kleine cafétjes, echt druk is het niet, alles is mooi op loopafstand. De boottaxi komt aan op het strand en ook daarvoor is het handig, hoef je niet zo lang met al je spullen te sjouwen. 

Er zijn daar meerdere hostels, als je voor de budgetoptie gaat. Martina’s Place zag er goed uit en daar hoorden we goede verhalen over. Wij verbleven bij ‘Casita & Tours Happy Feet’. De kamer was schoon, met airco en eigen badkamer, het ontbijt was lekker en afwisselend. De eigenaar zelf is ook een gids en kan zonder extra kosten je tour voor het Corcovado National Park regelen. Via hem hebben wij ook de contactgegevens gekregen van het duikcentrum. Voor rond de 30-35 euro per nacht zit je hier perfect!

Costa Rica Peurto viejo
Drake Bay

Op de hoogte blijven van ons avontuur?

2 gedachten over “Costa Rica – Corcovado en Drake Bay”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: