De beste reisboeken: Mijn 8 favorieten op een rij! 

De zomervakantie is voorbij en dat betekend voor veel mensen dat het normale leven weer is begonnen. School, werk, sport, je kent het wel. Maar om toch lekker weg te kunnen dromen heb ik mijn favo reisboeken voor jou op een rijtje gezet. Leuk voor jezelf natuurlijk maar nog leuker om cadeau te doen aan een reisliefhebber, voor een verjaardag of onder de boom? (het is tenslotte bijna kerst 😜).

beste reisboeken

1. Lonely Planet reisgidsen

Altijd als wij een tripje of lange reis plannen, gaat er een Lonely Planet reisgids mee. Op een of andere manier is een hardcopy boek toch fijn en het draagt echt bij aan de voorpret. 

De boekjes zijn super informatief en worden samengesteld door locals en mensen die veel van de plek of het gebied af weten. Wat ik jammer vind is dat er altijd maar een paar foto’s in staan. 

Ik vind het altijd fijn om meer foto’s te zien, zo kan ik beter kiezen of ik ergens wel of niet heen wil omdat beelden toch meer aanspreken dan woorden.  Wat mij betreft altijd de beste reisboeken om mee te nemen, maar het zijn wel echte ‘plan’ boekjes.

2. 101 wereldwonderen

Ook een boek van Lonely Planet maar deze is wel gemaakt voor de plaatjes kijkers. Al staat er ook veel informatie in, het boek is prachtig om doorheen te bladeren en ook als koffietafel boek doet deze het goed. 

Absoluut een van mijn favoriete reisboeken, hij ligt hier in de ‘showkast’ en ik pak hem regelmatig om eventjes weg te dromen.

reisboeken lonely planet
beste reisboeken: joy of water

3. The Joy of Water

Als je ons al ietsje langer volgt dan weet je dat wij allebei gek zijn op de oceaan en al het leven wat daar in leeft. 

The Joy of Water laat je de allermooiste plekken van de wereld zien, maar dan wel op of in het water. Zo staat het vol met de mooiste stranden, kustlijnen maar ook zoetwaterbronnen.

Dit reisboek is super tof om cadeau te geven aan iemand die net als wij, gek is op de zee.  Of natuurlijk om lekker zelf te houden!

4. Before They Pass Away 

Dit is niet per se een reisboek, maar wel een prachtig boek als je van reizen houd. Het boek is een fotoreportage van verschillende inheemse stammen over de hele wereld.  Dit koffietafelboek kwam voor het eerst uit in 2013 maar het blijft echt een bijzondere aanwinst. 

Zoek je een mooi cadeau of een prachtig boek wat je neer kan zetten, of waarbij je soms even kunt weg dromen over verre en bijzondere bestemmingen, dan is dit boek voor jou.

before they pass away
365 dagen onderweg

5. 365 Dagen Onderweg

Floortje Dessing, wie kent haar niet? de Nederlandse guru op het gebied van reizen. In dit boek neemt Floortje je mee naar unieke bestemmingen die op haar het meeste indruk hebben gemaakt. 

Ze verteld over haar persoonlijke ervaringen en hoe zij de reizen die ze maakte heeft beleefd. Het is net alsof je haar dagboek leest. 

Het boek is mooi vormgegeven en de foto’s die zijn gekozen bij de verhalen leveren echt meerwaarde en slepen je helemaal mee in het verhaal. 

6. What I Was Doing While You Were Breeding

De titel klinkt misschien wat heftig en verwijtend maar dat is het boek zeker niet. Het boek is een memoir van Kristin Newman, schrijfster van verschillende sitcoms en daarmee gelijk een hilarisch boek. 

Ze vertelt over haar reizen en haar leven. De liefde maar ook haar werk. Ze neemt je mee in haar avonturen en waarom ze keer op keer weer verliefd wordt op de wereld, maar niet op de juiste man. 

Het boek is grappig en meeslepend. Zeker een aanrader of even het gevoel te hebben alsof je zelf op reis bent. 

beste reisboeken
the elephant whisperer

7. The Elephant whisperer

Dit boek gaat niet per se over reizen, maar wel over de connectie tussen mens dier en natuur.

Het boek gaat over een man die een kudde wilde olifanten overneemt in zijn reservaat in Zuid-Afrika. De olifanten staan bekend om hun agressieve gedrag en breken keer op keer uit. Met alle gevolgen van dien. Lawrence neemt de kudde olifanten over omdat hij het niet over zijn hart kan verkrijgen dat ze anders worden afgeschoten. 

Het verhaal laat je zien hoe bijzonder de wereld is en hoe mens en dier ook samen kunnen leven. Voor mij een inspiratie om nog liever te zijn voor de wereld en al het leven op onze planeet. 

8. Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner Europa

De naam zegt het al, de ultieme reisplanner, maar dan alleen voor Europa. Eerder brachten ze al een editie uit voor de hele wereld maar gezien we nu niet altijd even ver weg kunnen is deze editie een fijne toevoeging aan de collectie. 

Het boek heeft een handige maand tot maand indeling. Zo zie je in een oogopslag waar je welke maand van het jaar het beste kunt vertoeven. 

Het boek staat vol mooie foto’s en is daarmee ook gelijk een tof koffietafelboek! Lonely planet maakt veel van dit soort reisboeken, met handige overzichten en veel inspiratie. Wat bij betreft zijn dat de beste reisboeken!

ultieme reisboek

Zelf nog een tof reisboek dat je graag wilt delen? Deel jouw beste reisboeken met ons in de comments!

Als eerste op de hoogte zijn?

1 gedachte over “De beste reisboeken: Mijn 8 favorieten op een rij! ”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: