Bacalar

Los Rápidos

Bacalar ligt aan een prachtig gelijknamig meer, vlak bij de grens met Belize, als je op rondreis bent kun je vanaf hier dus zo doorsteken! Het meer wordt wel het meer van 7 kleuren genoemd doordat deze door verschillende dieptes, waterstromen en mineralen verschillende kleuren blauw heeft. Wij verbleven een korte week in Bacalar maar ben je op een kortere reis dan zou 2 dagen voldoende moeten zijn.

De lekkerste restaurantjes

Mango y Chile

Met stip op nummer één staat mango y Chile. Het tentje is volledig vegan maar ook een vleeseter zit hier goed. Je eet hier namelijk écht de beste burgers ooit. Ik droom er nog steeds over…

Volledig plantaardig en de lekkerste burger die je ooit gaat eten. We namen hier vleeseters mee naar toe en zij waren het eens, de burgers zijn verschrikkelijk goed! Je kunt hier ook terecht voor taco’s, hotdogs en lekkere milkshakes en smoothies. 

Mr. Taco 

Meer zin in écht Mexicaans? Check dan Mr. Taco op het centrale plein, het oogt als street food maar je eet hier de lekkerste burritos, quesadillas of tacos voor een kleine prijs! 

La Playita

Een schattig tentje aan het meer, ruim opgezet maar wel gezellig. Je kunt hier terecht voor vlees vis maar ook vegetarisch en vegan.  De plaat pizza’s zijn super lekker! 

La playita

Picaflor

Een gezellig ontbijt tentje waar je de lekkerste koffie drinkt en vegan en vegetarisch kunt ontbijten. Je kunt binnen zitten maar ook in de gezellige tuin. 

Savora

Heb je een keer geen zin in taco’s of burritos, dan zit je hier goed. Je eet hier lekker Italiaans en dat is soms een fijne afwisseling. Je kunt er terecht voor pizza’s en pasta’s en als toetje een overheerlijke tiramisu!

Wat te doen in Bacalar?

Bacalar is een meer waar je heerlijk kunt relaxen, maar af en toe wat actievers doen is ook niet verkeerd.

Los Rápidos

Los rápidos is een soort riviertje die vanuit het meer stroomt. Het is ongekend blauw water en dit komt door het calcium en magnesium. Aan de randen kun je zien dat het opgebouwd is in verschillende lagen, hierdoor zie je ook de verschillende kleuren blauw. Je kunt er snorkelen maar er is niet veel te zien. Wij raden aan je lekker mee te laten voeren door de stroming. En mocht je ze hebben, vergeet je waterschoentjes niet, voordat je je mee kunt laten voeren door de stroming moet je namelijk een stukje langs de kant lopen. Met waterschoentjes is dat een stuk aangenamer! 

Kanoën over het meer

Bacalar is een groot meer dus het hele meer over kanoën vergt wel wat toewijding, maar je kunt ook met korte stukjes kanoën al veel van het meer zien. Zo kano je in 20 minuten naar de overkant waar het water nog blauwer is. Voor 24 euro(600 peso) huur je voor de hele dag een kano.

Zeiltour

Je kunt verschillende boottochten maken over het meer. Wij kozen voor een zeiltocht, je stopt op verschillende plekken en ziet zo de mooiste plekjes van het meer. De zeiltocht is vooral een relax tour waar je op verschillende plekken van het aangename water kunt genieten. Tip: neem zelf wat drinken of ‘n biertje mee!

Fuerte de San Filipe

In het kleine centrum van het dorp vind je een oud fort, het is niet heel bijzonder maar het is leuk om er rond te lopen en een indruk te krijgen van de geschiedenis.

Het fort werd gebouwd om Bacalar te beschermen tegen de bezetting van Engelse, Fransen, Spaanse maar ook Nederlandse scheepsvaarders. De bouw begon in 1725 en het fort was af in 1733. In de jaren die volgden is het lange tijd voor militaire doeleinden gebruikt. In 1983 werd het fort in gebruik genomen als museum.

Als eerste op de hoogte zijn van ons avontuur?

%d bloggers liken dit: